Graham ja Damon, isa ja poeg

(Originaalselt avaldatud 2022)

Hei-hei, kuna GRAHAM HILL Estonia, tegi juba lahkelt otsa lahti, lisame veel paar huvitavat seost selle F1 maailmameistritest papa ja poja duo vahel.

Kunagi pole liiga hilja alustada: Mõlemad alustasid oma karjääre üsna ebaregulaarsel viisil. Graham sai autojuhiload alles 24-aastaselt ning sai seega võidusõiduga hakata tegelema vanuses, kui näiteks Vettel juba oma neljada MM tiitli poole liikus. Samas, sealt läks endisele sõudjale Grahamile asi kiirelt ning F1-hte jõudis ta kõigest 5-aastaga (1958) ja tuli esimest korda meistriks 1962. aastal. Damon aga liikus vormelitele hoopis motikatelt ja jõudis F1-hte 31-aastaselt 1991. aastal. Tiitel tuli 1996 aastal.

Tõstsid omad tiimid süngest kohast välja: Nii Damon kui Graham pidid korra oma karjääris vastu võtma väga mitteihaldatud ülesande ja juhtima oma tiimid välja süngest kohast pärast seda, kui nende heaks sõitnud supertalent hukkus hooaja alguses. Graham tõstis Lotuse hinged 1968. aastal pärast legendaarse Jim Clarki hukkumist ning Damon tegi sama 1994. aastal legendaarse Ayrton Senna hukkumise järel.

Kangelasteod ka pärast “parim-enne kuupäeva” ületamist: Mõlemad piloodid jätkasid oma tublit karjääri ka ajal, kui nad oli nö. „over the hill“. Hill suutis võtta aeglase Arrowsiga 1997. aastal šokkipoodiumi Ungaris ja siis legendaarse kaksikvõidu Jordaniga 1998. aastal Spas. Graham suutis aga 1974. aastalgi veel 45-aastaselt punktikoha võtta ning seda omanimelise tiimi eest sõites.

Elu ka väljaspool rada: Kui Graham oli karisma ise ja oodatud külaline igas Briti pühapäevaõhtuses jutusaates, siis Damon oli koguni kahe punkbändi liige (The Hormones ja The Conrods).

Nüüd peaks vist Nicost ja Kekest ka sama postituse tegema