Intervjuu – Vormel Historicu Finale FT. Ekke-Taavi Sepper

15.09 saab Riias oma lõpplahenduse veel üks põnev 2024 aasta lugu. Strife Garage poisid Ekke-Taavi Sepper ja Simmo Arendi viivad oma Estonia 21 Vormel Historicu hooaja finalele, mis toimub Bikernieki rajal MANO Racing Weekend raames. Tegu on olnud ühe põneva tuuriga, kus on olnud nii tõuse kui mõõnu ja pole põhjust arvata, et viimanegi peatükk igav tuleb. Tegime finale eel Ekke-Taavi Sepperiga mõned sõnad hääd juttu ka:

1. Hei, ja nii kiiresti ongi see hooaeg möödunud. Mano Racing weekend veel ees. Ütlesid aia taha läinud Estonian GP aegu, et lähed viimasele etapile ennast lihtsalt nautima. On see endiselt nii, või kiikad ikka punktitabelit ka natuke?

Ekke-Taavi:  Tegelikult enam tabelit ei vaata, sest kõike võib juhtuda, aga arvan, et mingit väga suur üllatust ei tule. Seega tuleb minna, anda endast kõik, aga samas seda tehas tuleb mõnuga nautida!

2. Hooaeg on toonud tehniliste probleemide kiuste 2 meisterlikku poodiumit. Ka auto on järjest paremaks läinud isegi kui see pole saanud alati oma täit potentsiaali avada. Kas viimasel etapil võiks oodata kõige kiiremat veriooni su Estonia 21-st?

Ekke-Taavi:  Auto on läbinult meeletu arengu! Seda tunnen oma tagumikuga, nii kiiruse kui käitumise poole pealt! On nagu mõru, sest auto sai minu jaoks nagu just kõik paika ja on super, aga hooaeg kohe läbi. Tegelikult on veel arenguruumi, niiet veel mitte. Küll nüüd, kui uuel hooajal sõidan sellega, siis kindlasti tuleb minu jaoks kõige kiirem mis see auto olnud on!

3. Kaua olete Simmoga saanud üldse autot putitada? Kas piduriprobleemidega näiteks olete mäel?

Ekke-Taavi: Reede õhtul saame äkki korda, aga veel on kõik lahtine – nagu tavaliselt kõik viimasele hetkele!

4. Sul on selle kauni musta pilliga võibolla viimane sõit. Kas sellel etapil on ka teatav magus-mõru õhk. Et umbes nagu sõbrale head aega ütlemine?

Ekke-Taavi: Tegelikult on natukene kurb küll, aga veel pole kõik. Korralik ära saatmine toimub oktoobris kui viin ta viimast korda Pärnusse! Te olete seal kohal ja teeme ametliku hüvastijätu!

5. Mano Racing weekend on võrreldes eelmiste Formula Historic etappide katuseüritustega natuke teistsugune. Tegu on rohkem sellise autonduse festivali kui sellise, mitte niivõrd 100% võidusõidu üritusega. Kas sellest on oodata ka teistsugust õhkkonda boksialal?

Ekke-Taavi: Õhkkond on täpselt sama äge, kui teistel sõitudel. Vaata, et ägedam, sest koos on väga palju huvitavat rahvast. Lisaks on Mano selline rohkem rahvale lõbustamiseks mõeldud. Iga aasta on see hästi huvitav ja mõnus olnud!

6. Mis peab hooaja finalel juhtuma, et Ekke ja Simmo sõidaksid koju rõõmsal meelel?

Ekke-Taavi: Palju toredaid inimesi, vähe probleeme autoga ja ilus ilm! Kõik muu juba boonus, ehk tegelikult me juba tuleme rõõmsalt tagasi, sest see aasta oleme punnitanud palju ja andnud endast kõik et saak olla siin kus me oleme! 🙂

7. Kas on juba ka järgmise aasta plaanide kohta midagi paotada või keskendud lihtsalt esialgu nädalavahetusele?

Ekke-Taavi: Praegu keskendun reedele ja siis alles pühapäevale kui on võistlus! Iga asi omal ajal, on siin palju erinevaid mõtteid, ideid, plaane, aga pakkumisi otseselt laual ei ole.

Soovime Strife Garage kuttidele igastahes edu!